Testamente

Om du vill kan du fortsätta göra gott även när du inte längre finns kvar!
Testamenten bidrar till 20 procent av världens hjälpinsatser.
Testamente - en helt naturlig del av livet
Att skriva sitt testamente eller sista vilja är varken särskilt märkvärdigt eller konstigt. För de flesta av oss är det dessutom ganska enkelt. Det är kort och gott ett papper där vi talar om hur vi vill ha det med de ägodelar och kapital vi lämnar efter oss. Det finns ingen lag på att vi måste skriva testamente, men det är ett bra sätt att se till att det blir så som man vill ha det. Och skulle du ångra dig eller vilja ändra någonting, är det bara att riva sönder testamentet och skriva ett nytt. Svårare än så är det oftast inte. Självklart är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon 070-233 79 41 om det är när något du undrar över.
Var med och påverka barnens framtid
En testamentsgåva kan till exempel vara ett sätt att hjälpa utsatta barn och ungdomar att få möjlighet till utbildning och jobb. Om du vill vara med och bidra till dessa barns framtid, då är en testamentsgåva ett fint alternativ. Det behöver inte handla om stora summor utan du väljer själv hur mycket du vill ge. Berätta gärna för dina nära anhöriga om hur du vill ha det, så att de förstår dina önskemål. Det kan räcka med en liten gåva för att skillnaden ska bli stor. Din testamentsgåva kan bli avgörande för ett barns möjlighet och forma sin framtid.
Hit går pengarna
Burundi-Hjälpen stöder biståndsprojekt bland de återkomna flyktingarna i Burundi. Vår målsättning är att hjälpa där behoven är som störst. Vi satsar mycket på rent vatten, sjukvård och utbildning genom att ge barn och ungdomar möjlighet att studera eller gå en yrkesutbildning, som leder till jobb och möjlighet till utbildning och därmed chansen att påverka och styra sin egen framtid.
Hjälp och vägledning
Via länken "www.godatestamentet.se" nedan kan du få hjälp, vägledning
och en mall att ladda ner och använda om du vill skriva ett testamente.
Barn till återkomna flyktingar som inte fått någon plats i skolan, på grund av lokalbrist.
Några i personalen på en av de vårdcentraler vi stöder.