Julen står nu för dörren

Många med mig tycker att Julen är den vackraste tiden på året. Julens glädjebudskap gäller alla människor och det är en sann tröst i den märkliga tid vi lever i nu. Många ser fram emot några dagars avkoppling, god mat och samvaro med familjen, julmusik och pepparkakor.
Jag varken behöver eller önskar mig några fysiska julklappar men hoppas att jag får träffa de flesta av vår familj, i bästa fall fysiskt men annars över de digitala möjligheter som finns.
Läste nyligen att man tror att konsumtionen kommer att slå alla rekord den här julen. Därför att vi inte har kunnat resa eller kunnat träffas, ha lika roligt som vanligt, men till julen vill vi unna oss lite utöver det vanliga. Vi kommer att handla prylar och julmat som aldrig förr!
Kanske blir det så, men då hoppas jag att vi också är mer givmilda än vanligt, att vi i all konsumtionshets omsluter den som inte kan konsumera och unna sig. Jag tänker på våra medmänniskor i Burundi och Rumonge provinsen där många inte har en fast inkomstkälla, där många barn kommer att somna hungriga på julafton.
Visst ska vi unna oss men låt oss också visa barmhärtighet och omsorg om de som inget har och visa medmänsklighet.
När du i år skänker en julgåva till Burundi-Hjälpen omvandlas den till mat för utsatta familjer i vårt område i Burundi. Tänk vilken förmån och källa till glädje att du och jag kan mätta hungriga magar, att barn får somna med ett leende på läpparna under julen.
Tack för att du står med oss i vårt uppdrag att ge hopp för prövade människor. Tillsammans sprider vi ljus i en mörk tid och ljuset övervinner alltid mörkret!
Vi önskar er alla
En Fridfull och Välsignad Jul och Ett Gott Nytt År!